Omdenken/ Show

Voorstellingsinformatie

Na een succesvol eerste seizoen komt Berthold Gunster samen met acteur Dion Vincken terug met een nieuwe show Omdenkshow: ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’, gebaseerd op de gelijknamige bestseller.

Kinderen? Stop met ze op te voeden. Maak niet van een probleem een ramp, maar kijk naar wat het wel moet zijn. Denk het ‘om’. Maak van het probleem een mogelijkheid. Van een gebrek een talent maken. Een verfrissende avond met een mix van theater, lezing en cabaret, om over na te denken maar vooral ook om te lachen. Welkom in de explosieve wereld van de opvoeding! “Kinderen met ADHD hebben een serieus probleem. Al hun leraren zijn saai.”

Wat is de Omdenkshow precies?

Die vraag houdt vele bezoekers van tevoren bezig. Is het een lezing? Is het theater? Cabaret? Een workshop? Wie de show eenmaal heeft meegemaakt, weet dat het antwoord eenvoudig is: de Omdenken Theatershow is alles. Het is én een avondje uit én een goed verhaal. Het is een wervelende mix van cabaret, lezing, show en workshop. Nog nooit was leren zo theatraal, nog nooit was theater zo leerzaam. Alles bij elkaar een onvergetelijke ervaring. Zoals één van de bezoekers het uitdrukte: ‘Ja-maar zal nooit meer klinken als vroeger.’

Wat is omdenken?

(dacht om, h. omgedacht); (denk) techniek om problemen te transformeren in mogelijkheden, syn. ja-en-denken; vgl. tegenoverg. vastdenken, ja-maar-denken)

Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. De grondlegger van omdenken is Berthold Gunster, schrijver van onder meer ‘Ja-maar wat als alles lukt’ en ‘Huh?! – de techniek van het omdenken’. Over hem vind je hieronder meer.

Klik hier voor meer informatie over omdenken. 

Breid uw avond uit met:

Bekijk en luister...

×

Meer dan een theater

 • Bijzonder veelzijdig
  Meer dan 100 uiteenlopende voorstellingen per jaar
 • Onbegrensde mogelijkheden
  Onder één dak vindt u een theater, hotel met 196 hotelkamers, business suites en familiekamers, diverse restaurants, zalen en congresaccomodaties
 • Culinaire hoogstandjes
  Vier verschillende restaurant én een bar en Brasserie
 • Bijzondere ligging
  Van hartje Almelo tot het Twentse coulissenlandschap

Gerelateerde voorstellingen

Contact

Schouwburgplein 1
7607 AE Almelo

puur genieten

Inschrijven wachtlijst

Om u in te schrijven op de wachtlijst van de voorstelling , dient u ingelogd te zijn.

Om u in te schrijven op de wachtlijst van de voorstelling , vult u hier het aantal gewenste plaatsen in.

×