Het Verzet Kraakt/ Grootste bankroof aller tijden

Voorstellingsinformatie

Op 15 november 1944 overvallen verzetsstrijders een filiaal van de Nederlandsche Bank in Almelo. De buit: 46,1 miljoen gulden. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag. De overval lukt, maar een paar weken later hebben de Duitsers het geld weer terug. Een deel van de verzetsmannen wordt opgepakt en sterft in de kampen. Een enkeling overleeft de oorlog. Dit zijn de feiten...maar, wat zijn de verhalen? Beleef dit waargebeurde verhaal bij het theaterspektakel 'Het Verzet Kraakt'.

Uniek locatietheater in Almelo
We ontvangen u vanaf 17.00 uur op ons eigen station (terrein naast het NS station Almelo). Hier staat de trein 'De Blauwe Engel' uit het spoorwegmuseum. U waant zich op een station uit 1944. Van daaruit gaat u met alle bezoekers aan lange tafels eten en drinken (drie gangen) in een grote voormalige textielfabriek van Ten Cate op het Indiëterrein in Almelo. Op dit terrein hoort, ziet en beleeft u het grootse theaterspektakel. Rond 21.30 uur is de voorstelling afgelopen en kunt u napraten en -borrelen in 'Café Frielink'.

Reserveer nu uw kaarten voor de voorstelling met een driegangendiner inclusief drankjes. Klik hier voor meer informatie over Het Verzet Kraakt. 

Lees het exclusieve interview met Gerard Cornelisse hier


Contact

Schouwburgplein 1
7607 AE Almelo

puur genieten

Inschrijven wachtlijst

Om u in te schrijven op de wachtlijst van de voorstelling , dient u ingelogd te zijn.

Om u in te schrijven op de wachtlijst van de voorstelling , vult u hier het aantal gewenste plaatsen in.

×