Terror/ Toneel

Voorstellingsinformatie

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? 

Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht ingestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen.

In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury! Elke voorstelling is er een na-programma over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.

Met: Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky en Kristen Denkers

Regie: Peter de Baan

Petra Prinsen, programmeur van Spant, zag ‘Terror’ in Den Haag. “Ik had eerlijk gezegd op voorhand een oordeel. Ik dacht niet dat dit rechtbank drama mijn oordeel zou beïnvloeden. Maar dat deed het wel. De verhoren, de pleidooien, de wet, het recht, de menselijke maat… dit alles werd op een puntje-van-je stoel wijze gebracht. En deed me – terwijl in de pauze iedereen discussieerde over schuld of onschuld – op het moment van de waarheid anders oordelen dan ik had gedacht.”

Klik hier voor meer informatie over Terror.

Klik hier voor het fotoverslag van de premiere van Terror.

Klik hier voor de recensies in de Theaterkrant.

Lees hier het artikel over Terror in de Telegraaf.

Maak uw avond compleet met: 

Bekijk en luister...

×
×
×

Meer dan een theater

 • Bijzonder veelzijdig
  Meer dan 100 uiteenlopende voorstellingen per jaar
 • Onbegrensde mogelijkheden
  Onder één dak vindt u een theater, hotel met 196 hotelkamers, business suites en familiekamers, diverse restaurants, zalen en congresaccomodaties
 • Culinaire hoogstandjes
  Vier verschillende restaurant én een bar en Brasserie
 • Bijzondere ligging
  Van hartje Almelo tot het Twentse coulissenlandschap

Gerelateerde voorstellingen

Contact

Schouwburgplein 1
7607 AE Almelo

puur genieten

Inschrijven wachtlijst

Om u in te schrijven op de wachtlijst van de voorstelling , dient u ingelogd te zijn.

Om u in te schrijven op de wachtlijst van de voorstelling , vult u hier het aantal gewenste plaatsen in.

×